I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, September 16, 2009

Cookies Raya 2009- Biskut Tipah Tertipu


Biskut Tipah Tertipu
Bahan- Bahan
  • I pek biskut wafer Munchy's Music ( guna brand apa pun ok juga )
  • Coklat Masak (dark choc / white choc )
  • Chocolate rice ( Utk hiasan)

Cara - Cara

  • Caikan coklat masak dengan kaedah double boil..biarkan sejuk sedikit
  • Celup wafer kedalam coklat dan susun dlm paper cup
  • Hias ikut kreativiti

Monday, September 14, 2009

MajLiS BeRBuKa PUaSa 2009

Selamat Sudah majlis berbuka pose di rumah..Fuhh...kerana memenuhi permintaaan kek raya..maka menu berbuka ku pilih yg simple..lagi pun musim panas..bubur nasi menjadi menu..Senang nak memasak nyer

Bubur nasi nih berlaukkan kangkung goreng belacan, telur masin, gorengan ikan bilis + kacang tanah + lobak masin (cepo) dan bawang, sosej, kentang goreng dan nugget ayam ( ni melayan selera anak2 sedara)


Sebagai pencuci mulut pisang berangan..air plak teh 'o' je lah sbb org yg sponsor air dtg lambat..

Ni dia..penuh ruang tamu dengan anak sedara dan adik beradik yang lain..riuh rendah..rumah yg sememang nyer kecil nih terasa sempit benar..:)).
Tetamu penuh sampai ke pintu...

Ha..ini yang paling aku suka nih..bila majlis tiba di penghujung..setiap keluarga akan membawa pulang beg goodies hari raya dari ku.Dlm beg nih terisi souvenier birthday ku yg dari bulan January terkandas nak memberi, coklat, kuih raya ( kata nak raya) dan air botol berkarbonat..yang gegelung tuh plak untuk anak2 sedara ku yg pompuan berempat tuh..suka benar dapat sorang satu..kat rumah aku juga diaorg dah mengetes bergelek..Jgn kata anak sedara..mak sedara bapak sedara pun sibuk nak bergelek dengan gegelung tuh..yg anak sedara lelaki semua dah pandang aku ..tanya bahagian mereka..dengan selamba aku berkata..korang punya turn raya nanti..semua dah tukar kaler muka memasing..:)) ( mendengki anak sedara) kena pk apa yg sesuai nak bg untuk boys ni semua..For all my bro and sis..thank you for coming and Salam Eid





Alhamdullilah ..percubaan pertama nih..mendatangkan hasil yang memuaskan..walau letih dan kelam kabut membeli bahan dan keperluan..tetapi ttp puas hati..kepada yang membeli maafkan jika ader yg terlebih dan terkurang..al maklum kami budak baru belajar...

Tengah bersusun nak menunggu giliran masuk oven..:( oven kecil amik masa juga nak membakar. variasi kek coklat /oren/santan/carrot dan mix fruits.


Ready to delivery..half batch nih..second batch comin soon...


Lagi Ucapan Selamat Hari Raya

ha..yang ini diterima dari kak.ummi.Selamat Hari Raya to you too.


Thanks

SeLamat Hari Raya Aidilfitri

Hai Selamat Hari Raya...kami Semua Ucapkan...Terima kasih diatas kad ucapan raya nih yerk...copy paste semua dr blog yg selalu ku jenguk...

Hana-Jepun

Fiza Nordin

Kak Nor-Terengganu



kak Suzi

Kak Zana-Kuantan
Terima Kasih





Monday, September 7, 2009

SeLaMat HarI JAdi - 2

Kali ini buat kek harijadi untuk Iwan yang menyambut hari lahir nya yg ke-10.Request nak kek color biru..Jadi layankan..buat simple jerk..dengan topping BC dan tabur dgn coklat rice dan smarties..

Guna resepi Buttery orange cake dari rinnchan..hopefully they like it..


Nantikan edisi selamat hari jadi 3...

Saturday, September 5, 2009

Im Back




Hish..lama betul aku x mengupdate blog nih..bz...bzzzzzzs dan penyakit M yg semakin menebal..dah mula menipis...so kena byk yg nak di update..for this time aku teruja sbb diberi tugas untuk membuat sebiji kek hari jadi kakak ku yg jatuh sehari sebelum Merdeka Day Malaysia yg ke -52..request nak kek bentuk bendera?? hisk untuk org yg x pro langsung mcm aku nih..mmg rasa tercabar betul..tapi x salah mencuba dan inilah hasil nyer..for my sister..SELAMAT ULANGTAHUN.Kek nih guna moist choc.cake..hehe..dgn jalur yg lebih dr 14 dan bintang yg ader 7 jek..boleh lah..puas hati lah juga.