I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, December 14, 2012

Biar Betul?? Be a Maybank2u Star Contest-RM5000 untuk dimenangi!!!

Assalamualaikum .. cantek  tarikh dalam kalendar islam hari ini 1.2.34.., dan  hari ini juga haku telah berazam untuk  komited menjalankan perniagaan  secara online!! Jual apa?
 
Jual peralatan memasak!! hehehe..tapi itu nantilah  haku cerita panjang lebar lagi ..Tapi N3 kalai nih  special  mengenai  satu peraduan  dari  Maybank. Asalnya memang  haku ader ternampak  iklan  dalam page maybank2u tuh..tapi buat tak endah lagi..nampak plak abg mat cik  gebu tuh buat satu n3 nak join jugak..ooo ini sudah macam menyeronokkan..Ok tak salah kita mencuba ..ada rezeki siapa yg nak bagi kan? RM5k tuh boleh tambah2  duit hantaran apa? ahaks ahaks..eh eh kalau kes haku  boleh bayar duit mak andam tuh..heheheh.. hanya perlukan sedikit kreativiti  dan cipta  satu add berdasarkan  template yang diberikan dalam applikasi  facebook maybank ..alahai mudah  sungguh!

Klik gambar untuk syarat penyertaan


Bila baca term n condition tuh..mmg lah tersangat mudah je cara2 nya nak menyertai.. Untuk blogger boleh dapat Asus Nexus 7 Tablet lagi, wallah wallah...siapa yang ngak mahu!!



Kalau cerita pasal internet  banking nih..sejak  haku mengenalinya dari tahun 2006 sampai sekarang.. apa urusan yang boleh  guna  online  banking..memang itu lah jadi pilihan. Dulu mmg lah org kata boleh percaya ke  dengan online nih , takut data kena curi, takut nanti duit hilang atau  bayaran tuh mmg betul sampai kepada penerima ker..tapi  selama hampir 6 tahun nih tak pernah satu pun haku menghadapi masalah. Of coz lah ..kan online banking   dengan bank  "rimau"!!!  mmg haku sentiasa yakin  dgn tahap security dan  keberkesanan nya.



Namakan apa sahaja urusan.. bayaran bil2 utiliti, loan ptptn, bayaran ASB, hutang dengan AEON, Tabung Haji, Car Insurance Renewal beli top - up handphone  semua  haku buat guna Maybank2u je. Bukan tu je, beli kek , beli barang dr obersi beli novel, beli baju, beli kasut semua guna bayaran guna Maybank2u.com jugak! pendek kata.. apa2 transaction  pun buat guna hujung jari jerk..yang penting $$$ sentiasa ada dlm akaun lah..

Jangan ingat perkhidmatan maybank2u nih terhad kepada pembayaran sahaja.. dari sini jugak haku boleh track record  akaun .Biasanya tgk  payment customer  dah masuk ke belum..  tracking  debit card usage . Ada juga pembayaran2 yang haku buat auto debit. senang tak payah nak pikir. Every month  bank ni seakan "bekerja" dengan menguruskan kewangan  ku.Mudah...mudah! Sejak   guna internet banking nih..haku tak pernah request  fizikal bank statement lagi  kalau withdraw  duit  dr ATM pun haku tak akan  amik penyata sebab haku tau  boleh je nanti cek balik guna online. Customer pun selalu prefer nak buat pembayaran guna  Maybank2u je bila berurusan.

Haku bukan nak puji melambung2  tapi memang  semenjak mengunakan perkhidmatan nih..mmg sedikit pun tak ada keraguan. Jimat masa  jimat tenaga..tenang jiwa..semua urusan selesai dengan mudah!!

Tak Caya?? Cuba lah guna lepas nih . Terima Kasih  Maybank untuk servis dan perkhidmatan yang cemerlang!!

 

Saturday, December 1, 2012

CoNTEst BoRdER LaCE- VeiL by AdRIA CoTTaGE

Assalamualaikum..

Lama juga tak menulis disini..kadang2 macam kering idea! tapi bila idea datang mencurah2 masa pula yang tiada..Oooo manusia mmg banyak alasan! ahaks.

Rasanya dah hampir 8 bulan haku mula berjinak2 dengan menyertai pelbagai peraduan..biasanya..yang free jelah yang tak membabitkan $$$,Saja2 mengisi masa sambil bermuka buku..hehehe..tapi peraduan  yang ini , benar2 menarik perhatian ku..free Border Lace!!! nak tahu kenapa haku beriya2 nak menang hadiah nih? sebab.......................

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
nak buat baju peplum yang ader letak lacey2 tuh..ahakakaka..
tetiba lah teringin jugak nak berpeplum2 nih. (walaupun babat tgh mencanak2) tak kira2..nak gak..nampak mcm sgt sweet gituh!!


ok2 kalau kamu semua pun nak cuba menang  border lace percuma nih..boleh je terjah  facebook  Veil by Adria Cottage nih..then follow step2 contest tuh yerk.1m border lace cukup buat  hiasan baju tuh..mari!!





## harap2 saya adalah rezeki###