Friday, September 24, 2010

ChOCOlatE CrunCH CooKies

Hehe...org buat kuih raya..masa di bulan Ramadhan ..sebelum Syawal..nih haku duk buat masa Bulan Syawal..kan Raya belum habis..nih adegan menambah koleksi biskut raya ku yg semakin kering..segan plak tetamu dtg kerumah takder kuih raya..buat kuih raya nih..tersangat lah simple nyer..I loike..tak payah nak baking2.. resepi nih dr Chef yg fofular Kak Hanielieza..tapi haku CnP dr rumah Chetamz...Minta izin paste resepui nyer kat sini yerk...

Bahan
250 g cooking coklat
50 g butter
150 g badam hancur [panggang]( tak letak)
200 g coco crunch( convert jadi 350g)
150 g bubble rice ( tak letak)
acuan kertas
hiasan - manik warna-warni

Cara
1. Cairkan cooking coklat secara double boil sehingga coklat cair.
2. Angkat dan masukkan butter. Kacau sehingga coklat dan butter sebati.
3. Masukkan semua bahan dalam mangkuk besar dan gaul rata dan sebati.
4. Masukkan sesudu kedalam acuan kertas dan taburkan manim warna-warni.
5. Biarkan sejuk dan beku sendiri. Simpan dalam bekas kedap udara



Memang senang, lazat..double chocolatey!!

No comments: