Wooott...wooott..semalam kan lepas balik dr jumpa Mr Dentist ingat nak tido jerk..tapi mcm tak boleh plak..hangin membaking pun sedap je bertiup..jadi mengodek satu adunan biskut nih..Resepi dari majalah RASA keluaran Ogos 2011..wallah..bau wangi horlick dan oat..ishkk..harum jer..plak "cuti puasa" tuh yg makin semangat tuh..satu untuk biskut..satu untuk saya!!! ahaks..
Biskut Idaman Hati (60-70 biji)
Bahan-Bahan
300 gm tepung gandum
100 gm serbuk oat
60 gm serbuk horlick
225 gm mentega
150 gm gula kastor
2 biji telur
1 sdk esen vanilla
Bahan Hiasan
Coklat masakan
Manik gula warna warni
Cara membuat
1.Pukul telur dan gula hingga kembang
2.Kemudian masukkan mentega, tepung gandum, esen vanilla, oat dan horlick.Uli hingga sebati.
3. Bentuk biskut mengikut citarasa.
4. Bakar adunan selama 20 minit dgn suhu 145c
5. Sejukkan biskut diatas redai kemudian hias dengan coklat putih dan manik gula.
6.Simpan dalam bekas kedap udara.
Biskut Idaman Hati (60-70 biji)
Bahan-Bahan
300 gm tepung gandum
100 gm serbuk oat
60 gm serbuk horlick
225 gm mentega
150 gm gula kastor
2 biji telur
1 sdk esen vanilla
Bahan Hiasan
Coklat masakan
Manik gula warna warni
Cara membuat
1.Pukul telur dan gula hingga kembang
2.Kemudian masukkan mentega, tepung gandum, esen vanilla, oat dan horlick.Uli hingga sebati.
3. Bentuk biskut mengikut citarasa.
4. Bakar adunan selama 20 minit dgn suhu 145c
5. Sejukkan biskut diatas redai kemudian hias dengan coklat putih dan manik gula.
6.Simpan dalam bekas kedap udara.
siap satu lagi biskut..next pllzzz!!!
4 comments:
Post a Comment