Salam..sila lihat..begitu licin dan gebus..suka2..resepi yang ku olah sana sini dr banyak resepi..maka terhasil lah Egg Caramel Pudding With Honey nih..Resepi nih bahan-bahan nyer haku ikut dr resepi Pudding Caramel Anisah..tapi bab caramel gulanyer tuh haku omit dan ganti dengan pengunaan madu.Padaku..lebih terasa kelemakan pudding nih.Mmg dah cuba banyak kali..mmg sedap..!!
Ader tips masa mengukus pudding nih yg boleh anda follow :-
1. Balut keseluruhan loyang dengan aluminium foil
2. Kukus antara 35-45 minit dengan api yg sederhana.
3.Pastikan betul2 sejuk baru diterbalikkan kedalam bekas untuk dihidang.
4. Tak perlu letak madu terlalu banyak kerana akan memberi rasa sedikit pahit.
5.Jangan risau.."kuah"nyer tetap banyak..sila lihat sendiri :)
1 comment:
Post a Comment